Gevel impregneren

Gevel impregneren?

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is gespecialiseerd in het impregneren van gevels. De gevel wordt vochtwerend gemaakt met als gevolg dat de gevel langer schoon en droog blijft.

Installatiebedrijf Werkendam B.V. werkt met hoogwaardige materialen zodat de muur blijft ademen. Ongewenst vocht wat binnen het gebouw ontstaat, kan het gebouw via de muren verlaten, maar vocht van buitenaf kan niet naar binnen dringen.

Wanneer en waarom impregneren we muren?

Om meerdere redenen worden er muren geïmpregneerd. Bijvoorbeeld wanneer er gebouwd wordt met een poreuze steensoort, is het verstandig om de gevel te impregneren. Dit voorkomt onder andere dat overtollig vocht wordt opgenomen in de muur. Maar er zijn zoveel meer voordelen te benoemen om gevels/muren te impregneren. Impregneren voorkomt:

  • Onnodige wateropname van buitenaf
  • Schade door vorst
  • Chemische aantasting van de gevel
  • Schimmelvorming
  • Aantasting van isolatie
  • Vlekvorming
  • Snelle brandverspreiding
  • Aantasting door zure regen

Brandveilige kierafdichtingen

De eisen met betrekking tot brandveiligheid spelen bij nieuwbouw én bij renovatiewerkzaamheden een steeds grotere rol. Bepalend bij de brandontwikkeling is hierbij de mate waarin vuur en rook zich ontwikkelen en de mate van branddoorslag vanuit bijvoorbeeld de gevel naar binnen toe. Wij zijn ons ervan bewust dat wanneer je branddoorslag vanuit de gevel zoveel mogelijk wilt tegengaan, brandveilige kierafdichtingen een doorslaggevende factor zijn.

Kwaliteit

Brandvertragend

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is op de hoogte van en werkt met de laatst ontwikkelde producten op het gebied van brandbestendigheid en rook-en druppelvorming. In Europees vastgelegde testen wordt bepaald hoe producten reageren op hitte en de mate waarin ze bijdragen aan een snelle uitbreiding van een brand.

Gevel impregneren?

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

IBW werkt aan NCIA in Den Haag

Het NCIA. In Den Haag is het NCIA gevestigd, het NATO Communications and Information Agency. Het NCIA is een agentschap […]

Werken aan de verbetering van “de Zorg” in Nederland.

Renovatie Alblashof Alblasserdam. IBW heeft deze schitterende innovatie deels mogen realiseren. Wij hebben dit ervaren als ‘werken aan de verbetering […]

Witte dakbedekkingen van Polygum Carrara

Polygum Carrara, de luchtzuiverende en koelende ECO dakbaan Polygum Carrara is een ECO dakbaan die CO2-uitstoot én de ecologische voetafdruk […]

Laatste

nieuws