Bitumen dakbedekking

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking. Bitumen is een aardolieproduct en een hoogwaardige bouwstof. Het verkrijgen van bitumen uit aardolie is een lastig proces. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is er geen teer aanwezig in bitumen. Bitumen is een duurzaam materiaal met een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Kleine reparaties tussendoor en het regelmatig schoonmaken van de afvoeren (goed onderhoud) aan het dak kunnen de levensduur van de dakbedekking met een flink aantal jaar verlengen tot wel 50 jaar.

De techniek

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is gespecialiseerd in dakwerken en daktechniek. Van het aanleggen van nieuwe dakbedekking tot en met het renoveren van uw bestaande daken.

De voordelen van het gebruik van bitumen

Bitumen is een populair, maar vooral hoogwaardig materiaal, want het gaat niet alleen lang mee maar het is ook een gebruiksvriendelijk materiaal om mee te werken, te verwerken én het is waterdicht. Eenvoudig te verwerken omdat het heel flexibel is. Dus ook ideaal voor de inzet bij daken die qua vorm en helling wat lastiger zijn om te bewerken. Installatiebedrijf Werkendam B.V. werkt alleen met A-merken, zoals Polygum © en IKO Bitumen. Door het gebruik van A-merken is de levensduur van de daken gegarandeerd groter.

Bitumen houdt goed stand bij verschillende weertypen en dat is een voordeel, zeker gezien het Nederlandse weer. Dit is een groot pluspunt voor de leefbaarheid en de veiligheid van de woning of het gebouw. Kort samengevat zijn de voordelen:

  • Lange levensduur
  • Waterdicht
  • Zeer flexibel

Bitumen dakbedekking?

Daktrim en afvoer

De afwerking van de dakrand gebeurt door middel van een daktrim. Een daktrim wordt ook wel het dakrandprofiel genoemd. Het is een afwerkrand aan de rand van het bitumen dak. Wij monteren deze daktrim vakkundig zodat ten eerste de dakbedekking niet van het dak afwaait, maar ten tweede (en net zo belangrijk) de dakrand waterdicht is afgewerkt. Een plat dak heeft, wanneer het regent een afvoer nodig voor het regenwater. Ook deze afvoer wordt door ons gemonteerd.

Installatiebedrijf Werkendam B.V.: Totaaloplossingen voor bitumen dakbedekkingen.

Dakbedekking

Wij zetten alleen weerbestendige dakmaterialen in en werken niet alleen met bitumen, maar ook met zink en soms met kunststof. Maar solide daktechnieken en dakveiligheid staan bij ons altijd voorop.

Nieuwbouw en renovatie

Wij werken aan projecten in de nieuwbouw én voeren dakrenovatie uit van bestaande bouwwerken. Voor alle soorten daken, zowel platte als hellende daken, hebben wij passende oplossingen, daktechnieken en dakmaterialen.

Dakonderhoud en controles

Een duurzame waterdichtheid kan alleen worden gewaarborgd bij periodiek dakonderhoud. Schade ontstaat in 80% van de gevallen door het uitblijven van onderhoud en preventieve controles. Onze gespecialiseerde dakinstallateurs controleren en inspecteren de daken op basis van de benodigde frequentie. Dit is afhankelijk van o.a. de omgeving rond het dak.

Bitumen dakbedekking? Installatiebedrijf Werkendam B.V.

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

VCA-certificaat opnieuw verlengd

Vanaf juni 2022 hebben wij een nieuw VCA** 2017/6.0 certificaat. Dit nieuwe certificaat is uitgereikt door NCI, de opvolger van SCI.

Sonate, Den Haag

Boele & van Eesteren is In het najaar van 2019 gestart met de bouw van twee woontorens: ‘Adagio’ en ‘Bolero’. De torens zijn een onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier, gevestigd in hartje Den Haag. Eerder waren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken op deze plek gevestigd.

Opnieuw VCA gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat wij sinds maart 2021 weer volledig gecertificeerd zijn voor VCA**2017/6.0. Dit geeft aan dat wij voldoen aan een flink aantal organisatie-eisen.

Meer

nieuws