Zink- en Loodwerk

Zink- en Loodwerk?

Installatiebedrijf Werkendam B.V., wij informeren u graag. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of onderhoud.

Kwaliteit in combinatie met uitstraling

Zink- en loodwerk. Het zogenaamde voetlood is een veelgebruikt materiaal in de bouw, maar wordt helaas nog te vaak onjuist aangebracht waardoor vochtdoordringing in de constructie van woningen en gebouwen ontstaat. De duurzaamheid van het materiaal draagt het bij aan een goed milieu. Een hoge kwaliteit in combinatie met een juiste applicatie (aanbreng methode) zijn twee belangrijke uitgangspunten om details en aansluitingen in een constructie waterdicht te krijgen.

 

Of het nu wordt ingezet voor dakornamenten, dakgoten, gevels of complete daken; zinkwerk wordt veelvuldig gebruikt in de bouw. Ook voor historische bouwwerken die gerenoveerd worden. Door de eigenschappen van het materiaal kunnen er met loodwerk heel veel bijzondere constructies worden gerealiseerd. Denk aan kerken, hoogbouw en bijzondere architectonische projecten. Maar we zien ook dat zinkwerk steeds meer voor woningen wordt ingezet.

Het belangrijkste kenmerk van zink en lood is de duurzaamheid: afhankelijk van de omgeving waarin het zink of lood geplaatst wordt, kan het 20 tot 100 jaar meegaan. Naast de lange levensduur zijn lood en zink ook onderhoudsvriendelijk en geven deze materialen daken en gevels een hoogwaardige uitstraling.
Zink- of Loodwerk? Installatiebedrijf Werkendam B.V., wij informeren u graag. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of onderhoud.

 

Wat doen wij op het gebied van zink- en loodwerk?

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is gespecialiseerd in het bedekken, afwerken en onderhouden van daken op het gebied van loodwerk in de projectbouw. Door een jarenlange ervaring en onze expertise garanderen wij gespecialiseerd vakwerk. Wij gebruiken uitsluitend duurzame materialen om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Loodwerk en vocht

Loodwerk is een belangrijk onderdeel van het dak. Het wordt met name verwerkt om het vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Loodwerk is zeer duurzaam, maar het slijt wel degelijk. Door de jaren heen kan lood dunner worden en gaan scheuren. Versleten en gescheurd loodwerk leidt vervolgens tot lekkage. Het is daarom van belang dat het lood wat gebruikt wordt van een dermate goede kwaliteit is om een lange levensduur te garanderen. Daarnaast adviseren wij regelmatig onderhoud van het loodwerk. Kort samengevat: lood is een betrouwbaar product en het gaat lang mee, mits goed onderhouden.

Loodwerk? Installatiebedrijf Werkendam B.V.

Kwaliteit

Lood vervangen

Wij vervangen ook loodwerk op bestaande daken, in gevels en schoorstenen voor menig project. Het plaatsen van lood wordt al honderden jaren uitgevoerd om aanhechtingen tussen bepaalde onderdelen van gebouwen waterkerend en zelfs waterdicht te maken. We vervangen het loodwerk van platte of hellende daken, aanbouwen, schoorstenen of dakkapellen. Loodwerk vervangen is eveneens vakwerk en mits goed aangebracht heeft dit een grote invloed op de duurzaamheid van het pand.

Loodwerk?
Ga voor een professionele partner

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

Opnieuw VCA gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat wij sinds maart 2021 weer volledig gecertificeerd zijn voor VCA**2017/6.0. Dit geeft aan dat wij voldoen aan een flink aantal organisatie-eisen.

Rotterdam- Strand Noord Nesselande

Strand Noord Nesselande te Rotterdam is een uniek project bestaande uit 15 strandhuizen, 9 vrij liggende steigervilla’s, 6 kadewoningen en […]

Kop van Rijn

Het project Kop van Rhijn bevindt zich in het havengebied van ‘Oegstgeest aan de Rijn’ en is een zeer opvallend […]

Meer

nieuws