Werkwijze

Verzekerde garantie

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is een erkend dakdekker van Polygum Dak systemen. Op het aangebrachte dak pakket kan een 10 jarige verzekerde en geïndexeerde garantie worden gegeven (zonder afloop clausule). Deze verzekerde garantie geeft de eigenaar van het dak de zekerheid dat zijn dak gegarandeerd waterdicht is.

Projectrealisatie

Installatiebedrijf Werkendam heeft al decennia goede zakelijke relaties met diverse bouwbedrijven en woningbouw verenigingen. Belangrijk daarbij is dat de relatie een financieel gezonde en betrouwbare partner is om mee samen te werken. Bij het realiseren van onze gezamenlijke projecten wordt er op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen overlegd en wordt er gebruik gemaakt van onze specialistische kennis. In deze samenwerking wordt daarbij voortdurend gezocht naar verbeteringen en versnelling van het totale bouw proces.

Opdrachtgevers

  • Aannemersbedrijven en projectontwikkelaars
  • Woningbouwverenigingen en gemeenten
  • Vastgoedbeheerders
  • (Industriële) bedrijven met bedrijfsgebouwen
  • Particulieren

Duurzaamheid

Installatiebedrijf Werkendam BV houdt rekening met haar omgeving en de maatschappij bij het uitoefenen van de onderneming.

Ten aanzien van de omgeving waarderen wij onze personeelsleden die vrijwilligerswerk doen, en uiten die waardering middels bijdragen aan hun verenigingen en organisaties.
Tevens hechten wij veel waarde aan het aannemen en opleiden van jongeren, wat de toekomst van onze maatschappij ten goede komt. IBW is een erkend leerbedrijf voor dakdekkers bij Fundeon, voor installatietechniek bij Kenteq en voor administratieve functies bij Ecabo. Op dit moment hebben wij 13 jongeren in dienst die een BBL opleiding volgen. (BBL staat voor een beroeps begeleide leerweg, waarbij een leerling binnen het leerbedrijf de praktijk opleiding krijgt en eens per week op school de theorie leert.)

Ten aanzien van het milieu hebben wij bij de nieuwbouw van ons kantoor een speciale dakbedekking geplaatst, Polygum Carrara®. Dit is een witte hitte reflecterende bitumen dakbaan, met luchtzuiverende en CO2 reducerende eigenschappen. Polygum Carrara® koelt de gebouwen en draagt bij tot de reductie van secundair fijn stof.
Tevens is het kantoor in alle ruimtes met lichtsensoren uitgerust, zodat de verlichting automatisch dooft als er geen gebruik van wordt gemaakt.
De CV/airco installatie is met een energiezuinig lucht/lucht warmtepomp uitgevoerd waarvoor een verklaring Energie Investering Aftrek (EIA) is verkregen.

De afvalstromen uit de activiteiten van IBW worden gescheiden in papier, bitumineuze
dakbedekking, EPS (isolatie), klein chemisch afval en rest afval. Branchevereniging Vebidak (waarbij IBW is aangesloten) is momenteel een infrastructuur aan het opbouwen voor inzameling en nuttig hergebruik van bitumineus dakafval.
Los liggende dakbedekking heeft bijvoorbeeld onze voorkeur als het gaat om de scheiding en hergebruik van materialen aan het eind van de Life Cycle van een gebouw.

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen IBW

Een solide en betrouwbare organisatie Installatiebedrijf Werkendam, kortweg IBW, is een solide en betrouwbare organisatie met ervaren en professionele medewerkers, […]

Transformatie van GAK-gebouw naar woongebouw.

Het voormalig GAK-gebouw te Amsterdam krijgt een woonbestemming met monumentenstatus. In dit renovatieproject zijn diverse onderwerpen gecombineerd: herbestemming voor leegstaande […]

Villapark Eikelenburgh bevindt zich in Fase 8

Rijswijk stond vroeger vooral bekend om zijn fraaie buitenplaatsen. Met Villapark Eikelenburgh keren oude tijden terug. Wonen aan de rand […]

Meer

nieuws