Sanitaire installaties

Waterbesparende sanitaire installaties

Installatiebedrijf Werkendam B.V. verzorgt sanitaire installaties in utiliteit en industrie-, zorg- en woningbouwprojecten in de regio Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en daarbuiten. Wij zijn bekend met de regelgeving en volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterbesparende sanitaire technieken; rekening houdend met de gewenste mate van hygiëne en comfort in het betreffende gebouw. Sanitaire installaties in gebouwen moeten aan strenge normen voldoen. De complexiteit van sanitaire installaties is flink toegenomen. Die ontwikkeling zet zich door als gevolg van meer vraag naar comfort, energiebesparende deelsystemen en duurzaamheidsaspecten. Deze factoren gelden voor Installatiebedrijf Werkendam als zeer belangrijk. Bekijk onze projecten.

Er is geen enkel gebouw dat zonder een goede sanitaire installatie kan. Want een goed aangelegde installatie draagt bij aan de hygiëne en het comfort van het gebouw. We leven in een tijd waar nieuwe technieken elkaar snel opvolgen, zoals grijswatersystemen, rvs-drinkwater netwerken, fecaliënpompsystemen en meerdere technische noviteiten.

Leidingwaterkwaliteit

De kwaliteit van sanitaire installaties en voorzieningen staat bij ons voorop. We houden rekening met de gebruiks- en beheersfase als een belangrijk onderdeel van de levenscyclusbenadering van een gebouw met zijn installaties en voorzieningen. De kosten hiervan zijn vele malen hoger dan die voor de ontwerp- en realisatiefase. Zoals de kosten voor het verbruik van grondstoffen en energie. De fasen samen vormen de basis voor het bouwen en installeren conform de regels van de wet- en regelgeving. Is de uitvoering in één van deze fasen gebrekkig, dan bestaat het gevaar van een negatief effect op de leidingwaterkwaliteit. De kosten die dan kunnen ontstaan, zijn immens. Zo heeft de instandhouding van de ideale leidingwaterkwaliteit ook invloed op de levenscycluskosten. Intelligente systemen stellen het doelmatig gebruik zeker.

Sanitaire installaties?

Kraantechnologie

Naast het doelmatig gebruik is ook veiligheid een belangrijk aspect bij gebruik van leidingwater. Zoals het gevaar van infecties en verbranding bij het gebruik van kranen, met name in de zorgsector. Via (meng)kranen kan kruisbesmetting plaatsvinden. Voor de zorgsector gelden, afhankelijk van het soort gebruikers, ook nog extra aandachtspunten ten aanzien van beveiliging op de temperatuur.

Projectmatige sanitaire installaties

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is gespecialiseerd in de nieuwbouw of renovatie van grote projecten en gebouwen voor het installeren van sanitaire installaties zoals leidingwater- en afvoersystemen. Behalve met sanitair techniek in het algemeen verzorgen wij ook collectieve systemen zoals warmwatervoorzieningen en rioleringen in bijvoorbeeld hoogbouw. Een voor zich sprekend voorbeeld daarvan is het gebouw Spazio in Zoetermeer.
Alle projecten kunt u bekijken op deze pagina.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze dienstverlening op het gebied van sanitaire techniek bestaat ui de volgende onderdelen:

  • Sanitaire installaties;
  • Hemelwaterafvoer;
  • Legionellapreventie;
  • Afvoertechniek;
  • Watervoorziening.

Kwaliteit

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

VCA-certificaat opnieuw verlengd

Vanaf juni 2022 hebben wij een nieuw VCA** 2017/6.0 certificaat. Dit nieuwe certificaat is uitgereikt door NCI, de opvolger van SCI.

Sonate, Den Haag

Boele & van Eesteren is In het najaar van 2019 gestart met de bouw van twee woontorens: ‘Adagio’ en ‘Bolero’. De torens zijn een onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier, gevestigd in hartje Den Haag. Eerder waren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken op deze plek gevestigd.

Opnieuw VCA gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat wij sinds maart 2021 weer volledig gecertificeerd zijn voor VCA**2017/6.0. Dit geeft aan dat wij voldoen aan een flink aantal organisatie-eisen.

Meer

nieuws