Kwaliteit en certificering

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is BIM gekwalificeerd

Al sinds jaar en dag werken wij samen met architecten, aannemers, bouwbedrijven, overheden, zorginstellingen, woongemeenschappen en projectontwikkelaars. De meeste projecten vallen of staan bij een goede samenwerking. Ook wij hechten een groot belang aan samenwerking op elk denkbaar niveau. Reden waarom wij BIM-gekwalificeerd zijn is omdat de filosofie achter deze methode ook onze denkwijze is.

Onze opdrachtgevers zijn er steeds meer van doordrongen dat database gestuurde automatisering zorgt voor efficiëntie en besparing. En dat bouwprojecten die zonder een database en automatisering worden voltrokken, per definitie inefficiënt van de grond komen en dus onnodig duur zijn.

De voordelen van BIM op een rij:

 • Een soepeler en sneller bouwproces tegen lagere kosten;
 • Een intensieve samenwerking met als gevolg betere prijs/kwaliteitsverhouding, meer kwaliteit, een snellere doorlooptijd, meer veiligheid en duurzaamheid;
 • Het snel signaleren van knelpunten;
 • Het minimaliseren van fouten in het ontwerp of het bouwproces;
 • Het beter vertalen van klantwensen;
 • Alle informatie op één centrale plaats;
 • Betere, heldere communicatie door beter 3D inzicht;
 • Een hogere kwaliteit en duurzaamheid.

Lid van UNETO-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren. UNETO-VNI is een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland en een factor van betekenis.

Installatiebedrijf Werkendam staat als lid van UNETO-VNI voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Dit alles gericht op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische en elektrotechnische installaties.

Deze eigentijdse, solide brancheorganisatie zet zich in voor een vitale marktpositie van de technische installatiesector en elektrotechnische detailhandel. Door voor haar leden een zo ideaal mogelijke markt te creëren, kan onze sector zich maximaal ontplooien. Hierdoor ontstaat er een optimaal economisch en financieel handelsklimaat. Dit draagt bij aan een sterke, duurzame economie.

SCI Netherlands

SCI Netherlands is een onafhankelijke certificerende instelling met accreditaties voor VCA en VCU afgegeven door en onder toezicht van de Raad voor Accreditatie.
Ook worden door SCI Netherlands certificatie audits uitgevoerd op kwaliteit-, veiligheid- milieumanagementsystemen. Deze certificatie audits worden door SCI Netherlands uitgevoerd onder toezicht en verantwoordelijkheid van SCI Netherlands limited.
De kernwaarden van het beleid van SCI Netherlands zijn: onafhankelijk en objectief.
Onder accreditatie van de ISO/IEC 17021 heeft SCI gewaarborgd dat alle handelingen, beslissingen en communicatie plaatsvinden onder strikte voorwaarden welke iedere schijn van belangenverstrengeling dienen te voorkomen.
Alle medewerkers van SCI Netherlands zijn gehouden aan het beleid en hebben zich hieraan schriftelijk geconformeerd.

Afhankelijk van de gewenste certificering zijn de volgende accreditaties van toepassing:

 • ISO 9001:2008: geaccrediteerd door UKAS en ANAB
 • ISO 9001:2015: geaccrediteerd door ANAB
 • ISO 14001:2004: geaccrediteerd door UKAS en ANAB
 • ISO 14001:2015: geaccrediteerd door UKAS en ANAB
 • OHSAS 18001:2007: geaccrediteerd door ANAB

Via de directe link met het Europese hoofdkantoor van SCI Netherlands in Groot-Brittannië wordt de connectie gelegd met een wereldwijd netwerk van certificerende instellingen.
SCI Opereert momenteel in 29 landen.
SCI Netherlands maakt uitsluitend gebruik van ervaren en praktische auditoren welke op een objectieve wijze het management systeem toetsen aan de normen.

VCA** gecertificeerd

Nederland werkt veiliger met VCA**! Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA** dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. Waar staat deze certificering voor? VCA** staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met ons VCA**-certificaat hebben wij de basis in handen om elke dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Vebidak

Vebidak is de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

Sinds jaar en dag zet VEBIDAK zich actief in voor de bedrijfstak. Zij is partij bij de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven en fungeert dus tevens als werkgeversorganisatie. In haar periodieke onderhandelingen met FNV Bouw en CNV Vakmensen maakt VEBIDAK zich sterk voor een verantwoorde CAO.

VEBIDAK onderhoudt intensieve contacten met de Arbeidsinspectie. In het belang van onze  branche levert VEBIDAK zo een actieve bijdrage aan duidelijke en werkbare veiligheidseisen. De belangrijke rol van VEBIDAK op het gebied van veiligheid wordt nog eens geaccentueerd door haar nauwe betrokkenheid bij het mede door haar geïnitieerde project ‘Veilig en Gezond op het Dak’.

Erkend dakdekker Polygum

Polygum is een allesomvattend kwaliteits- en serviceconcept
Door de zekerheid van de kwaliteit van het dakdichtingssysteem, de keuze van het juiste concept én een perfecte plaatsing, worden de daken verzekerd door de unieke ALL-IN 10 JAAR VERZEKERDE GARANTIE.

Het concept is gebaseerd op volgende vereisten, elementen en engagementen:

 • Het juiste systeem
  • Prevent dak: allesomvattende modules
  • Bewezen levensduur minimum 35 jaar
  • Vliegvuurbestendig – 4 Europese brandnormen Broof (t1-t4)
  • Voldoet aan alle binnenklimaatklassen
 • Het juiste concept
  • Bestekservice zowel voor nieuwbouw als renovatie
  • Dakinspectie, destructief onderzoek en productanalyse voor renovatie
 • De juiste plaatsing
  • Erkende dakdekkers – Opleiding in de ATAB Dakschool
  • Projectbegeleiding
  • Opvolging en tussentijdse controles bij uitvoering
  • Afzonderlijk opleveringsrapport bij het beëindigen van de dakwerken

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

VCA-certificaat opnieuw verlengd

Vanaf juni 2022 hebben wij een nieuw VCA** 2017/6.0 certificaat. Dit nieuwe certificaat is uitgereikt door NCI, de opvolger van SCI.

Sonate, Den Haag

Boele & van Eesteren is In het najaar van 2019 gestart met de bouw van twee woontorens: ‘Adagio’ en ‘Bolero’. De torens zijn een onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier, gevestigd in hartje Den Haag. Eerder waren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken op deze plek gevestigd.

Opnieuw VCA gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat wij sinds maart 2021 weer volledig gecertificeerd zijn voor VCA**2017/6.0. Dit geeft aan dat wij voldoen aan een flink aantal organisatie-eisen.

Meer

nieuws