Kwaliteit en certificering

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is BIM gekwalificeerd

Al sinds jaar en dag werken wij samen met architecten, aannemers, bouwbedrijven, overheden, zorginstellingen, woongemeenschappen en projectontwikkelaars. De meeste projecten vallen of staan bij een goede samenwerking. Ook wij hechten een groot belang aan samenwerking op elk denkbaar niveau. Reden waarom wij BIM-gekwalificeerd zijn is omdat de filosofie achter deze methode ook onze denkwijze is.

Onze opdrachtgevers zijn er steeds meer van doordrongen dat database gestuurde automatisering zorgt voor efficiëntie en besparing. En dat bouwprojecten die zonder een database en automatisering worden voltrokken, per definitie inefficiënt van de grond komen en dus onnodig duur zijn.

De voordelen van BIM op een rij:

 • Een soepeler en sneller bouwproces tegen lagere kosten;
 • Een intensieve samenwerking met als gevolg betere prijs/kwaliteitsverhouding, meer kwaliteit, een snellere doorlooptijd, meer veiligheid en duurzaamheid;
 • Het snel signaleren van knelpunten;
 • Het minimaliseren van fouten in het ontwerp of het bouwproces;
 • Het beter vertalen van klantwensen;
 • Alle informatie op één centrale plaats;
 • Betere, heldere communicatie door beter 3D inzicht;
 • Een hogere kwaliteit en duurzaamheid.

Lid van UNETO-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren. UNETO-VNI is een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland en een factor van betekenis.

Installatiebedrijf Werkendam staat als lid van UNETO-VNI voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Dit alles gericht op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische en elektrotechnische installaties.

Deze eigentijdse, solide brancheorganisatie zet zich in voor een vitale marktpositie van de technische installatiesector en elektrotechnische detailhandel. Door voor haar leden een zo ideaal mogelijke markt te creëren, kan onze sector zich maximaal ontplooien. Hierdoor ontstaat er een optimaal economisch en financieel handelsklimaat. Dit draagt bij aan een sterke, duurzame economie.

VCA** gecertificeerd

Nederland werkt veiliger met VCA**! Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA** dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. Waar staat deze certificering voor? VCA** staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met ons VCA**-certificaat hebben wij de basis in handen om elke dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Vebidak

Vebidak is de brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

Sinds jaar en dag zet VEBIDAK zich actief in voor de bedrijfstak. Zij is partij bij de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven en fungeert dus tevens als werkgeversorganisatie. In haar periodieke onderhandelingen met FNV Bouw en CNV Vakmensen maakt VEBIDAK zich sterk voor een verantwoorde CAO.

VEBIDAK onderhoudt intensieve contacten met de Arbeidsinspectie. In het belang van onze  branche levert VEBIDAK zo een actieve bijdrage aan duidelijke en werkbare veiligheidseisen. De belangrijke rol van VEBIDAK op het gebied van veiligheid wordt nog eens geaccentueerd door haar nauwe betrokkenheid bij het mede door haar geïnitieerde project ‘Veilig en Gezond op het Dak’.

Erkend dakdekker Polygum

Polygum is een allesomvattend kwaliteits- en serviceconcept
Door de zekerheid van de kwaliteit van het dakdichtingssysteem, de keuze van het juiste concept én een perfecte plaatsing, worden de daken verzekerd door de unieke ALL-IN 10 JAAR VERZEKERDE GARANTIE.

Het concept is gebaseerd op volgende vereisten, elementen en engagementen:

 • Het juiste systeem
  • Prevent dak: allesomvattende modules
  • Bewezen levensduur minimum 35 jaar
  • Vliegvuurbestendig – 4 Europese brandnormen Broof (t1-t4)
  • Voldoet aan alle binnenklimaatklassen
 • Het juiste concept
  • Bestekservice zowel voor nieuwbouw als renovatie
  • Dakinspectie, destructief onderzoek en productanalyse voor renovatie
 • De juiste plaatsing
  • Erkende dakdekkers – Opleiding in de ATAB Dakschool
  • Projectbegeleiding
  • Opvolging en tussentijdse controles bij uitvoering
  • Afzonderlijk opleveringsrapport bij het beëindigen van de dakwerken

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

VCA certificaat opnieuw behaald!

Dat betekent dat het bedrijf in de volle breedte van haar werkzaamheden voldoende aandacht geeft aan de veiligheid en de […]

IBW werkt aan NCIA in Den Haag

Het NCIA. In Den Haag is het NCIA gevestigd, het NATO Communications and Information Agency. Het NCIA is een agentschap […]

Werken aan de verbetering van “de Zorg” in Nederland.

Renovatie Alblashof Alblasserdam. IBW heeft deze schitterende innovatie deels mogen realiseren. Wij hebben dit ervaren als ‘werken aan de verbetering […]

Laatste

nieuws