Historie

Oorsprong

Installatiebedrijf Werkendam B.V. kent haar oorsprong in 1977 toen de heer De Heus samen met Jos van Ojen in het Brabantse plaatsje Veen een eigen bedrijf startte. Al snel ging het bedrijf onderhoud uitvoeren aan het woningbezit van de woningbouwverenigingen in Breda. Er werden daarnaast ook dakdekkers werkzaamheden (bitumineus) uitgevoerd voor de woningbouwverenigingen. Dit bedrijf ging in 1993 failliet en maakte een doorstart onder de naam Installatiebedrijf Werkendam B.V. (I.B.W.).

In mei 2003 werd de heer Ron Bresser aangetrokken. De opzet daarbij was dat hij samen met de medeoprichter Jos van Ojen en Anco van den Heuvel via een MBO (Management Buy-Out) het bedrijf volledig over zou nemen.

Anco van den Heuvel is zijn werkzame leven in dienst van het bedrijf en had zich van loodgieter af opgewerkt naar bedrijfsleider voor de afdeling loodgieters. Jos had het bedrijf mede opgericht en was dus ook zijn hele werkzame leven al in dienst. Hij had zich opgewerkt van loodgieter naar bedrijfsleider voor de afdeling dakdekkers.

Vestiging

Installatiebedrijf Werkendam B.V. is inmiddels al jaren gevestigd in Werkendam op een terrein van 4.000m² dat tot en met juni 2012 gehuurd werd van de oorspronkelijke eigenaar. Daarna werd het terrein en de gebouwen gekocht en werd een nieuwe kantoor gebouwd omdat het oude kantoor in zeer slechte staat verkeerde. Het bedrijf beschikt over een bedrijfshal van 1.000m² en een kantoor van 840m², dat bestaat uit twee lagen.

Pijlers

Binnen het bedrijf vormen sanitair installatiewerk (ca. 55% van de omzet) en dak- en gevelwerk (ca. 40% van de omzet) de twee belangrijkste pijlers. De derde pijler is elektrisch installatiewerk (ca. 5%), dat in 2006 is opgepakt. De projecten in deze disciplines zijn veelal nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woningbouw (variërend van 15 tot meer dan 200 woningen) voor diverse grotere bouwbedrijven. Maar ook renovatieprojecten en onderhoud en servicewerk voor woningbouwverenigingen worden uitgevoerd.

Opdrachtgevers

Er is een goede spreiding in opdrachtgevers. De opdrachtgevers zijn onder andere Bam Woningbouw, Ballast Nedam, Volker Wessels (Boele & Van Eesteren, Bebouw, Kroon &
De Koning, IBB Kondor) en Dura Vermeer Bouw en een aantal middelgrote aannemers. De projecten bevinden zich voornamelijk in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Utrecht, maar ook in Zeeland, Flevoland, Noord-Holland en Gelderland worden projecten uitgevoerd.

Omzet en personeelsbestand

De omzet lag in de jaren 2000-2005 tussen de € 5,5 miljoen en de € 7,0 miljoen, met een uitschieter van € 8,7 miljoen in 2003. In de jaren 2006-2008 groeide de omzet van € 7,5 miljoen naar € 11,1 miljoen. Daarna kwam er een dip in de omzet door de kredietcrisis. Inmiddels is de economie uit het dal en is de vraag op de huizenmarkt weer hersteld. De omzet over 2017 bedroeg € 13,4 miljoen.

Leiders nemen geen besluiten, ze faciliteren het talent van anderen.
Charles Handy

Het personeelsbestand ligt rond de 85 mensen, en een aantal daarvan zijn al geruime tijd in dienst bij het bedrijf. Installatie Bedrijf Werkendam is een erkend leerbedrijf in alle disciplines, en leidt momenteel zeven leerlingen op.

Certificeringen

In 2015 heeft het bedrijf het certificaat VCA** voor bedrijven behaald, waarin alle procedures met betrekking tot de aandacht die gegeven wordt aan zaken met betrekking tot Veiligheid, Gezondheid en Milieu, zijn vastgelegd. Een belangrijk deel van deze aandacht krijgt vorm in het verstrekken van voorlichting en PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen).

Als je iemand iets vertelt, vergeet hij het. Als je iemand iets voordoet, onthoudt hij het. Als je iemand erbij betrekt, begrijpt hij het.
Confucius

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

VCA-certificaat opnieuw verlengd

Vanaf juni 2022 hebben wij een nieuw VCA** 2017/6.0 certificaat. Dit nieuwe certificaat is uitgereikt door NCI, de opvolger van SCI.

Sonate, Den Haag

Boele & van Eesteren is In het najaar van 2019 gestart met de bouw van twee woontorens: ‘Adagio’ en ‘Bolero’. De torens zijn een onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier, gevestigd in hartje Den Haag. Eerder waren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken op deze plek gevestigd.

Opnieuw VCA gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat wij sinds maart 2021 weer volledig gecertificeerd zijn voor VCA**2017/6.0. Dit geeft aan dat wij voldoen aan een flink aantal organisatie-eisen.

Meer

nieuws