Fundering waterdicht maken

Fundering waterdicht maken?

De meeste vochtproblemen in de muren en gevels van een gebouw zijn te wijten aan een fundering die niet waterdicht is. Want als grondwater in contact komt met de fundering, en de fundering onvoldoende of niet is afgedekt met een waterdichte laag, kan optrekkend vocht zijn gang gaan. Wij kunnen bijna elk type fundering onder bestaande gebouwen waterdicht maken, maar we maken ook nieuwe funderingen waterdicht onder praktisch elk pand. Bestaande of nieuwe woningcomplexen, kantoorpanden, parkeergarages, kerken of monumenten, wij maken funderingen waterdicht.

Installatiebedrijf Werkendam B.V. zet, afhankelijk van de situatie van de fundering, drie oplossingen / technieken in. Soms worden er ook meerdere technieken samen toegepast om het gewenste resultaat te bereiken.

Vloeibaar rubber

Bij zowel nieuwe als bestaande gebouwen brengen wij, als dat na onderzoek de beste oplossing blijkt te zijn, vloeibaar rubber aan rondom de fundering. Bij nieuwe projecten wordt het rubber aangebracht nadat het metselwerk goed is uitgedroogd. Maar bij renovatiewerken gaan we graven tot de fundering volledig zichtbaar is. Na het drogingsproces wordt vervolgens de fundatie behandeld. Bekijk onze projecten.

HEY’DI SK 1000

In andere gevallen brengen wij kunststofmatten aan. Het materiaal bestaat uit een zelf beschermend voorgevormd membraan wat is samengesteld uit een aluminiumlegering met een reliëf van 40 micron, gehecht aan een laag bestaande uit een mengsel van speciale bitumen met een synthetisch elastomeer. Deze onderste laag heeft een zelfklevende component (beschermd tot het moment van gebruik door een polyethyleen film) die zorgt voor een continue hechting op de basis van toepassing. De rollen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn tevens zeer geschikt om ondergronds mee te werken, zelfs onder water behoudt dit materiaal zijn waterdichte eigenschappen.

Kwaliteit

Injecteren

Wanneer er in het gestorte beton scheuren zijn ontstaan, door welke reden ook, injecteren wij die scheuren met een vloeibaar materiaal wat uithardt en zo de scheur waterdicht maakt.

Fundering waterdicht maken?

Productpakket

Sanitaire en gasinstallaties

Luchtbehandeling installaties en centrale verwarming

Bitumineuze en kunststof dakbedekkingen

Elektrische installaties

Waterdichting van gevels (voetlood) en funderingen

VCA-certificaat opnieuw verlengd

Vanaf juni 2022 hebben wij een nieuw VCA** 2017/6.0 certificaat. Dit nieuwe certificaat is uitgereikt door NCI, de opvolger van SCI.

Sonate, Den Haag

Boele & van Eesteren is In het najaar van 2019 gestart met de bouw van twee woontorens: ‘Adagio’ en ‘Bolero’. De torens zijn een onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier, gevestigd in hartje Den Haag. Eerder waren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken op deze plek gevestigd.

Opnieuw VCA gecertificeerd

Wij zijn er trots op dat wij sinds maart 2021 weer volledig gecertificeerd zijn voor VCA**2017/6.0. Dit geeft aan dat wij voldoen aan een flink aantal organisatie-eisen.

Meer

nieuws