In Nieuws

Boele & van Eesteren is In het najaar van 2019 gestart met de bouw van twee woontorens: ‘Adagio’ en ‘Bolero’. De torens zijn een onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier, gevestigd in hartje Den Haag. Eerder waren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken op deze plek gevestigd.

De toren ‘Adagio’ krijgt een omvang van 1.215m2 bruto oppervlakte commerciële ruimte en 23.700 m2 wonen, waarin 268 twee-, drie- en vierkamerappartementen worden gerealiseerd. Adagio wordt gerealiseerd boven de bestaande parkeergarage van het voormalige gebouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken. De fundering moet daarom door deze garage worden geconstrueerd. Deze aanpassingen zijn eind 2019 gestart en namen ruim een jaar bouwtijd in beslag.

De toren ‘Bolero’ wordt met 18.210 m2 bruto oppervlakte wonen en 285 m2 bvo commerciële ruimte wat kleiner qua omvang en biedt plaats aan 188 twee-, drie- en vierkamerappartementen. De bouwwerkzaamheden voor Bolero zijn begin 2020 gestart.

De rol van IBW-Werkendam B.V.

IBW-Werkendam verzorgt voor beide torens de werktuigbouwkundige installaties en de dakbedekking. 

Bijgaand ziet u enkele beelden van hetgeen wij hebben uitgevoerd. Zoals de verwarmingsinstallaties, sanitaire installaties (riolering, waterinstallaties, sanitair, hemelwaterafvoer, de gebouwbeheersystemen, leidingsystemen en de dakbedekking.