In Nieuws

Het voormalige tuinbouwgebied Sion aan de rand van Rijswijk Sion is omgetoverd tot een duurzame en energie neutrale woonwijk. Gekenmerkt door innovaties. Met afwisselende bebouwing worden de verschillende fases ingericht voor diverse doelgroepen.

Het betreft de bouw van 43 vrije sector huurwoningen alsmede 13 koopwoningen, allen onderdeel van het project De Tuinen Van Sion in RijswijkBuiten. Deze 43 huurwoningen zijn de eerste van 200 huurwoningen die Bouwinvest in RijswijkBuiten gaat bouwen. De 13 koopwoningen bestaan uit 5 zogenaamde kluswoningen waarbij de koper zelf de indeling en de afwerking bepaalt, alsmede 8 stadsvilla’s.

De duurzaamste wijk van Nederland
Het woongebied RijswijkBuiten heeft een zeer duurzame opzet. Warmte komt uit de bodem. Een warmtepomp creëert warmte in de winter en verkoeling in de zomer voor een aangenaam binnenklimaat in de huizen. Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen en de wijk is gasvrij. Energieneutraal bouwen is realiteit in deze wijk: de woningen hebben een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,0 en een energiegarantie van 0 voor het energieverbruik van de installaties.

Installatiebedrijf Werkendam is trots dat zij daar 3 deelplannen realiseert voor het onderdeel dakbedekking: 25 woningen in Fase 1, 16 appartementen in Fase 2 en 25 woningen in Fase 3.
Er wordt een duurzaam 2-laags bitumen dakbedekkingspakket aangebracht waar uitsluitend zonnepanelen op worden aangebracht. Aannemer Duravermeer verwacht tot circa 2023 door te bouwen op deze gewilde locatie.