In Nieuws

Het voormalig GAK-gebouw te Amsterdam krijgt een woonbestemming met monumentenstatus. In dit renovatieproject zijn diverse onderwerpen gecombineerd: herbestemming voor leegstaande kantoren, omgaan met de monumentale waarde van naoorlogse bouw, betaalbare huisvesting en tegemoetkoming aan de vraag van kleine wooneenheden binnen de ring van Amsterdam. Daarmee is het project een belangrijk en succesvol referentieproject geworden.

Het pand bestaat uit circa 40.000 m2, waar in de noord- en zuidvleugel totaal 651 woonstudio’s en 2.000 m2 commercieel vastgoed wordt gemaakt van elk 19 meter diep en circa 70 meter lang.

Dit project is winnaar van de Benelux Aluminium Award 2013 in de categorie woningbouw. De ontworpen elementengevel is optisch identiek aan de oorspronkelijke gevel, maar voldoet inwendig aan alle huidige eisen van veiligheid, isolatie, lucht- en waterdichtheid. Bijzonder aan de gevel is de zogenoemde ‘serre-gevel’ aan de snelwegzijde. Middels een aluminium schuifpui zorgt een dubbele gevel voor zeer hoge akoestische isolatiewaardes.

IBW-Werkendam legt de sanitaire installatie aan (water en riolering)