In Nieuws

Renovatie Alblashof Alblasserdam.

IBW heeft deze schitterende innovatie deels mogen realiseren. Wij hebben dit ervaren als ‘werken aan de verbetering van de Zorg in Nederland’. Het project is aangenomen voor € 305.000,00 van Werkendamse Verwarmings Industrie (WVI) uit Werkendam, die zelf de Centrale verwarming en Mechanische Ventilatie voor hun rekening hebben genomen. Wij, als IBW, hebben het loodgieterswerk mogen uitvoeren. Evenals het opstellen van het legionella beheersplan en de risicoanalyse. De bouwkundige hoofdaannemer was Zwaluwe Bouw.

Wij werken regelmatig samen met de WVI; ook als wij een project aannemen inclusief Centrale verwarming en Mechanische Ventilatie, besteden wij dat weer uit aan hen.

Renovatie Alblashof

Riolering

De riolering is aangepast en voor een groot deel vernieuwd. Er waren gebreken aan het bestaande rioleringssysteem en deels is het ook vernieuwd waar dat nodig bleek en hebben wij voor constructieve oplossingen gezorgd. Bij de vervanging en de installatie hebben wij uitsluitend hoogwaardige materialen ingezet.

Compleet nieuwe waterleiding

Het bleek nodig om een compleet nieuwe waterleiding aan te leggen. Wij zijn een gespecialiseerd en erkend installatiebedrijf voor het aanleggen van complete waterleidinginstallaties in de nieuwbouw, maar ook bij renovaties zoals in het geval van de Alblashof. Wij werken met erkende installateurs en kunnen daarom professionaliteit en veiligheid garanderen. Vanzelfsprekend maken we gebruik van de juiste installatietechnieken en geschikte materialen.

Renovatie Alblashof

Sanitair

Wij zijn als IBW, bekend met de regelgeving en volgden, ook voor dit project, de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterbesparende sanitaire technieken; rekening houdend met de gewenste mate van hygiëne en comfort in het gebouw Alblashof.

Legionella beheersplan en risicoanalyse

Het opstellen van een risicoanalyse brengt in kaart waar de legionellabacterie in de nieuw aangelegde drinkwaterinstallatie mogelijk kan groeien. Naast een risicoanalyse is het verplicht om een beheersplan op te stellen met bijbehorende logboeken. In het beheersplan zijn alle beheersmaatregelen beschreven die voortvloeien uit de risicoanalyse. Ook bevat het beheersplan de taken en bevoegdheden van de betrokken personen. Het beheersplan, de risicoanalyse en het logboek waren altijd op de locatie aanwezig en voor de toezichthouder beschikbaar.