In Nieuws

Een gastles over ons bedrijf en het loodgietersvak

Een klas vol spanning en nieuwsgierigheid naar wat deze gastles, op de vrijdagmiddag, nu weer ging inhouden.

Wij zijn als bedrijf verbonden aan de Stichting Wetech, deze stichting ondersteunt de school. Een bedrijf dat lid is kan in aanmerking komen om stagiaires te krijgen en tevens kunnen de leerlingen na het VMBO een vakopleiding volgen in een leerwerktraject. Met deze samenwerking tussen school, bedrijf en stichting Wetech brengen we het vak extra onder de aandacht en hopen we in de toekomst ook weer nieuwe, enthousiaste leerlingen te vinden voor ons bedrijf.

Even terug naar vrijdag

Doormiddel van een korte presentatie heb ik wat verteld over ons bedrijf. Onder andere werkzaamheden, afdelingen en projectfoto’s zijn langsgekomen.

Na deze presentatie was er nog een kleine quiz met 15 vragen over het loodgieters vak. Dit ging in een snel tempo en de leerlingen vonden het moeilijk maar ook leuk!

Vervolgens kregen de leerlingen de opdracht om een klein stukje loodgieterswerk te maken anno 2018, dat betekent met Henco. Twee waterleidingen en een afvoer in de vorm van een sifon maken. Laat ze maar even lekker puzzelen. Voor deze opdracht hebben we de onderdelen al van tevoren laten maken op onze prefab afdeling.

Na uitleg van de projectleiders Erik en Gerrit konden de 29 leerlingen aan de slag. Het bleek een lastige opgave, maar al snel kwamen de eerste gebogen leidingen op de werkbanken. Het riool was een kwestie van puzzelen en dat ging de meeste leerlingen goed af. De beoordeling verliep vlot door de werktekening, verzorgd door onze tekenaar Gert. Bekijk hier de tekening. Op deze tekening konden de werkstukjes worden geplaatst en vervolgens worden beoordeeld.

Voor de leerlingen met de beste totaalscore (quiz en werkstukjes) zijn enkele cadeaubonnen beschikbaar gesteld. Al met al een geslaagde middag, met dank aan de projectleiders, want ik had dat nooit alleen kunnen doen!

Klaas van Vugt