In Nieuws

Initiator is de Bergambachtse radiomaker Nico Dullaart, in het dagelijks leven loodgieter bij Installatiebedrijf Werkendam BV . ‘Twee dagen lang volgen we de renners uit de streek op de voet tijdens hun voorbereidingen en natuurlijk de beklimming van de Alpe d’Huez. De thuisblijvers blijven zo volledig op de hoogte van de gebeurtenissen in Frankrijk.’

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen duizenden deelnemers op één dag de legendarische Alpencol Alpe d’Huez meerdere keren op de fiets. Nico Dullaart: ‘Uit de Krimpenerwaard en omgeving doen er verschillende teams mee. Ook burgemeester Arie van Erk van Bergambacht fietst mee. Zelf ga ik naar Frankrijk om verslag te doen van de verrichtingen van de streekrenners. De uitzending wordt gewoon hier gemaakt en regelmatig zullen impressies te horen zijn vanaf de berg. We zijn er zelfs live bij als de renners ’s morgens vroeg van start gaan. Ook de begeleiders en meereizende supporters komen uitgebreid aan het woord.’

Het is niet voor het eerst dat de omroepen samenwerken. Eerder gebeurde dit al bij de jaarlijkse Truckrun door de Krimpener- en Lopikerwaard. ‘Door een goede samenwerking onderling is een jarenlange band ontstaan tot ieders tevredenheid.’ De groep trouwe radiovrijwilligers slaat nu de handen ineen voor de eerste editie van Radio d’HuZes. ‘Wellicht wordt het een jaarlijks terugkerend gebeuren, net zoals dat het geval was bij de Truckrun’, blikt Nico Dullaart alvast vooruit.

De lokale omroepen die meedoen zijn: Radio Centraal (Bergambacht), Radio Stad Montfoort, Radio Vlistam (Vlist), Radio Vrolek (Nederlek), Zilverstad FM (Schoonhoven), Midland FM (Oudewater) en de LOK (Krimpen aan den IJssel).

Om geld in te zamelen voor het goede doel, worden in aanloop naar Alpe d’HuZes 2013 verschillende acties op touw gezet door de deelnemende teams uit de streek. Nico Dullaart: ‘In juni worden ook korte reportages daarvan uitgezonden.’ De uitzending van Radio d’HuZes is op woensdag 5 en donderdag 6 juni te beluisteren via de deelnemende omroepen